Tips och trix

Köttbullar är lätt att laga. Det är enkelt att krydda och varierar smaken på bullarna efter smak och tillfälle.

Några grundtips:

  • De vanligast färserna att använda till köttbullar är nötfärs och fläskfärs, men även lamm och vilt är vanligt. Kycklingkött går också att använda. En vanlig kombination är blandfärs av nötfärs och fläskfärs. Vilken typ av kött du väljer påverkar smaken, så prova dig fram till den blandning du tycker passar bäst.
  • Det går bra att blanda upp smeten med ströbröd, havregryn eller potatis. Detta ger mildare köttbullar och det går åt mindre köttfärs.
  • Låt gärna smeten stå och svälla en liten stund innan du sätter igång att forma bullarna, då håller de ihop bättre.
  • Blöta händer gör det lättare att forma bullarna.
  • Stek köttbullar i ganska rikligt med smör eller margarin om de ska få bra yta.
  • Börja steka på medelhög värme tills köttbullarn fått lite färg runt omkring, sänk sedan och färdigstek på låg värme. På så sätt bränns inte bullarna och de blir inte heller torra lika lätt som om du steker på högre värme hela tiden.
  • Det går fint att frysa köttbullar i plastpåse eller lådor. Låt helst köttbullarna tina något innan du värmer i stekpanna på medelhög värme.

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pingst

Pingsttid med dignande kakfat

Vad behövs för en skön pingsthelg? Baka kolakakor och sätt på kaffet!

smakakor.se

Viltfärslimpa

Vilt ger smaken

Färs förvandlas alltför oftast till pastasås. Men viltfärslimpa passar både som varmrätt och till snittar.

helgmenyn.se


Glutenfritt

Glutenfritt helt enkelt

Peppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon.

Färdig glutenfri mjölmix behöver inte vara lösningen! Till brunchen smakar scones bäst, rykande heta. Vissa rätter är naturligt glutenfria, som risotto med smak av saffran. En krispig pizzabotten gjord på polenta räddar fredagsmyset och till efterrätt serveras förstås en tunn skiva lyxig chokladkaka tillsammans med grädde och färska bär...

 glutenfriarecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...