Lammfärsbullar

Enkla och goda lammbullar med smak av rosmarin! Servera tillsammans med en fetaostsallad eller kall, fransk potatissallad.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 gram lammfärs
  • 1 dl havregryn
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 1 ägg
  • 1 1/2 tsk torkad, krossad rosmarin
  • ca 1,5 tsk salt
  • 1 krdm svartpeppar

Gör så här:

25-30 stycken

Blanda först mjölken eller grädden med havregrynen och låt svälla några minuter. Finhacka löken och vitlöken. Blanda sedan samma alla ingredienserna i en bunke och rör till en slät smet. Låt smeten stå och vila en stund inna du hanterar den.

Rulla till stora, runda köttbullar och lägg på ett fat eller en skärbräda. Blöt gärna händerna så går det lättare att rulla bullarna.

Stek köttbullarna i olivolja i en rymmlig stekpanna. Börja med att steka på medelhög temperatur tills bullarna fått färg och sänk sedan till låg värme och låt bullarna bli helt genomstekta. Tiden beror på storleken på bullarna. Men vid något lägre värme brukar det ta 5-10 minuter att genomsteka.

Goda tillsammans med klyftpotatis, fetaost och soltorkade tomater. Eller som tillbehör till olika sallader.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Efterrätter

Saffrans- pannkaka

Finns det en godare efterrätt än saffranspannkaka?

efterratter.se

Kycklingrecept

Crêpes

Crêpes är en god och enkel rätt som går fint att variera. Här är ett smakrikt recept på crêpes med kyckling!

kycklingrecept.nu


Mors dag

Klassiska kakor till Mors dag

På söndag, i slutet av blommande maj firar vi Mors dag med klassiska bakverk som chokladsmakande drömrulltårta, fylld med härlig smörkräm.

Mamma föredrar nog hemgjorda bakverk framför vilken present som helst, inte sant? På faten dukar vi med drömtårta eller en lyxigare rulltårta med romrussin. Små knapriga mandelskorpor varierar och ligger fint bredvid kaffekoppen. Svårare än så behöver det inte vara! Tycker morsan det blir för sötsliskigt? Satsa på en kaffegök, eller för all del irish coffee.

 bakakaka.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...