Oliv- och kikärtsköttbullarGod kombination som fungerar lika bra i pitabrödet som på buffén. Eller till bulgursalladen en vardag eller helgkväll! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:30-40 stycken Blanda först mjölken med ströbrödet och låt svälla några minuter. Finhacka löken och vitlöken. Mosa kikärtorna lätt, de ska fortfarnde vara i större bitar. Kära ur (om du har oliver med kärnor) oliverna och dela i mindre bitar. Blanda sedan samma alla ingredienserna i en bunke och rör till en slät smet. Låt gärna smeten stå och vila en stund inna du hanterar den. Rulla till runda köttbullar och lägg på ett fat eller en skärbräda. Blöt gärna händerna så går det lättare att rulla bullarna. Stek köttbullarna i smör/ margarin i en rymmlig stekpanna. Börja med att steka på medelhög temperatur och sänk sedan till låg värme och låt bullarna bli helt genomstekta. Tiden beror på storleken på bullarna. Men vid något lägre värme brukar det ta 5-10 minuter att genomsteka. Severa med ris, couscous eller i pitabröd. Utmärkta både kalla och varma! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Smart helgmatLyxig kyckling - helgmat som räcker länge!En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan. GratängreceptGoda gratänger värmerMat i ugn är bekvämt. En god gratäng sköter sig själv och mättar många! Koka syltBär kvar i frysen?Det är lätt att koka sin egen sylt. Du kan variera dina recept och hitta egna smak-favoriter. Färska bär och frukt eller använd det du har i frysen. På kokasylt.se finns recepten du behöver. Bara att ta fram syltgrytan och börja samla glasburkar! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|