Kryddiga curryköttbullarHeta köttbullar som passar fint med couscous eller ris och yoghurtsås, eller som ett läckert tillbehör på buffén. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:30-40 stycken Blanda först mjölken med ströbrödet och låt svälla några minuter. Pressa eller finhacka vitlöken. Blanda sedan samma alla ingredienserna i en bunke och rör till en slät smet. Låt gärna smeten stå och vila en stund innan du hanterar den. Rulla till runda köttbullar och lägg på ett fat eller en skärbräda. Blöt gärna händerna så går det lättare att rulla bullarna. Stek köttbullarna i smör/ margarin i en rymlig stekpanna. Börja med att steka på medelhög temperatur och sänk sedan till låg värme och låt bullarna bli helt genomstekta. Tiden beror på storleken på bullarna. Men vid något lägre värme brukar det ta 5-10 minuter att genomsteka. Servera med ris, couscous eller i pitabröd, gärna tillsammans med vitlökssås. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FisksoppaFisk + tomat och halloumiFisksoppa kan vara både lättlagat och enkelt. Gör en läcker soppa med tomat och tärnad halloumi. En vardagssoppa som smakar fest! GrötNya bättre frukostvanorVi är ganska så bestämda när det gäller våra frukostvanor och har svårt att ändra oss. Fil, mackor, kokt ägg, och så gröt... Glamourös kan man inte kalla grötskålen men den har en särskild plats i våra hjärtan. Skaffa försiktigt nya vanor med blötlagd gröt som får tuggmotstånd av solrosfrön och torkade aprikoser, eller prova slät skrädmjölsgröt som smakar härligt nötigt. Vinn ny mark på frukostfronten! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|